Diensten DGSG - Divisie Geotechniek, Sport en Groen

Kwaliteitskeuringen

De DGSG voert kwaliteitskeuringen uit volgens de normen van FIFA, FIH, IAAF, IRB, … Deze keuringen worden uitgevoerd op:

  • onderfundering
  • fundering
  • speellaag

Metingen worden deels ter plaatse, deels in het laboratorium uitgevoerd. Er wordt technisch advies gegeven indien de resultaten verschillen van de normwaarden.

Kwaliteitsmetingen op de onderfundering

De funderingslagen worden één voor één gecontroleerd door de DGSG op kwaliteit van de gebruikte materialen, stabiliteit, vlakheid en drainagecapaciteit.

De funderingslagen worden één voor één gecontroleerd door de DGSG op kwaliteit van de gebruikte materialen, stabiliteit, vlakheid en drainagecapaciteit.

 

 

 

 

 

Kwaliteitsmetingen op de fundering

Indien op de koffer (wegzat) of de funderingslagen verschillende verzakkingen gemeten worden is het moeilijk tot onmogelijk om een goede vlakheid met de regel van 3 m te meten.

Indien op de koffer (wegzat) of de funderingslagen verschillende verzakkingen gemeten worden, is het moeilijk tot onmogelijk om een goede vlakheid met de regel van 3 m te meten.

 

 

 

 

Kwaliteitsmetingen op de speellaag

Verschillende tests worden op de speellaag (meestal gazon) uitgevoerd: contrôle van vlakheid, hellingsgraad, balrol, schokabsorptievermogen,... Verschillende tests worden op de speellaag (meestal gazon) uitgevoerd: contrôle van vlakheid, hellingsgraad, balrol, schokabsorptievermogen,...

Verschillende tests worden op de speellaag (meestal gazon) uitgevoerd: contrôle van vlakheid, hellingsgraad, balrol, schokabsorptievermogen,...